Dezinsectie musca domestica, cea mai răspândită specie. Aceasta trăieşte între 15 şi 25 de zile şi poate depune câte 500 de ouă la intervale de la 4 la 20 de zile.

Dezinsectie musca domestica – Insecte daunatooare  din ordinul Diptera.

Este cea mai răspândită specie.  Aceasta trăieşte între 15 şi 25 de zile şi poate depune câte 500 de ouă la intervale de la 4 la 20 de zile. Se estimează  că în anumite condiţii numărul “urmaşilor” unei singure perechi de muşte poate depăşii trei milioane de adulţi. Intr-un singur sezon. ( Aprilie > August ) Mai mult de 100 de agenți patogeni sunt asociati cu musca. Facem referire inclusiv Salmonella, Staphylococcus, Ecoli si Shigella. Toate acestea pot provoca boli infectioase, la oameni si animale, precum hepatita, holera, dezinterie bacilara si hepatita febra tifoida.

Infgormatii Musca domestica:

 •  În funcție de specie, speranța de viață a unei muste este de opt zile la două luni sau, în unele cazuri, până la un an.
 • Se regasesc pe toata suprafata plantei cu excepția calotelor polare.
 • O pereche de muste adult, poate produce mai mult de 1 milion de urmași într-o chestiune de săptămâni.
 • Muștele răspândesc boli foarte ușor cu depunere de bacterii la foiecare aterizare (mustele au doar două aripi, acestea au zborul scurt și se așeaza foate des)
 • Muștele sunt atrase de mizerie organică în descompunere, în substanțe zaharoase și hrana pentru animale, suc și alcool.
 • Muștele necesită climate umede și materiale organice și va fi atras de canalizări unde vor depune ouăle lor.
 • Se deplaseze rapid prin gunoaie si apoi ajung pe alimente și ustensile umane.
 • Muștele pot contamina sau distruge produse agricole aducând un prejudiciu foarte mare ramurii agricole
 • Pot declanșa boli cum ar fi infecțiile, diaree, toxiinfecții alimentare, meningita si infecții ale fluxul sanguin.
 • O infestare cu muște reprezintă un risc serios de igienă.

Muștele de pe produsele alimentare

Muștele de casa sunt cunoscute a fi purtători de peste 100 de boli și poate transporta agenti patogeni care cauzeaza boli, cum ar fi antraxul, tuberculoza, febra tifoida si holera de la o locație la alta.
Când zboară muștele hrănesc cu deșeuri, pe care le colectează pe picioarele și gura lor. Acești agenții patogeni ajung pe alimente .

INFO : Serviciul D.D.D ( dezinsectie, dezinfectie, deratizare), este obligatoriu în prevenirea infestării cu insecte a bucătăriilor de restaurant, magazine alimentare, fast food-uri, cantine si alte domenii de activitate in domeniul alimentar si nu numai.

Recommended Posts
Comments
 • Robert

  Caut o solute pentru a scapa de mustele din casa. Am o casa la tara, cu etajul si mansarda din lemn si nu locuiesc permanent in ea. De cate ori ajung gases sute,mii de muste moarte. In toata casa. Am incercat spray urile clasice dar nu au avut niciunul efect. Imi puteti recomanda o solutie,un insecticid eficient pentru combaterea acestor muste nedorite?
  Va multumesc

Leave a Comment

Problema gandacul dezinsectieDeratizare - SOLUTION ATAC