Despre sobolani, specialistii stiu multe, in schimb noi oamenii de rand stim ca nu ii agream si suntem constienti ca fac parte dintre animalele care raspandesc diverse boli.

In prezent fiecarui locuitor al planetei, dupa estimari stiintifice ii revin doi sobolani. Inmultind cu aproape opt miliarde de locuitor va puteti da seama cam care este estimarea.

Sobolanul este unul dintre cele pestee 50 de specii de rozatoare mici, omnivore care apartin genului Rattus.

Oamenii cauta prin diverse metode sa simta cum pun in miscare adrenalina care sa le dea diverse senzatii. La sobolani nu este cazul deoarece inima lui pulseaza cu o viteza de 500 de batai pe minut.

Sobolanul de casa, fiind intr-un mediu cu surse de pericol mai multe are 700 – 750 de batai pe minut. Ei pot trai fara sa bea apa mai mult decat o camila si in general mai mult decat orice mamifer. Deasemenea sunt in stare de a distinge mancarea otravita de cea obisnuita chiar si in cazurile in care concentratia de otrava este o parte la un milion. Toate aceste calitati fac din ei animale foarte rezistente, dar care poarta si duc din loc in loc boli care uneori sunt letale.

Servicii profesionale de deratizare..

Fernando Vasi

Firma profesionala de prestari servicii DDD

 • Mihai ,

  Rozatoarele reprezinta o treime din fauna globului pamantesc. In tara noastra se poate intalni un numar mare de rozatoare, grupate in sase familii, cu peste 35 de specii si subspecii, caracterizate printr-un mod de viata putin intalnit la alte animale, care explica rolul daunator si pericolul raspandirii unor boli deosebit de grave.
  Una dintre insusirile soarecilor ,sobolanilor ,cartitelor s.a. este dezvoltarea excesiva si cresterea permanenta a dintilor incisivi, cu ajutorul carora acestea rod, distrug si consuma cantitati enorme de produse agroalimentare.
  Combaterea rozatoarelor (soareci ,sobolani ,cartite) este o activitate ce trebuie permanent avuta in vedere ,deoarece produc pagube materiale considerabile cum ar fi ,distrugerea cablurilor de comunicatii ,distrugerea de cantitati importante de cereale si produse alimentare .

  • Mihai ,

   Deratizarea este un amplu procedeu ce are la baza atat metode de combatere cat si metode de preventie, impotriva rozatoarelor.

   • george ,

    Soarecii si Sobolanii:

    Atat soarecii cat si sobolanii reprezinta o sursa foarte periculoasa de transmitere a unor boli precum trichineloza, antraxul, febra aftoasa, bruceloza, toxiinfectii alimentare, etc. Bolile raspandite de rozatoare au ucis peste 10 milioane de oameni in ultimii 100 de ani.

    Rozatoarele sunt cele mai raspandite mamifere (reprezinta o treime din fauna globului, iar statisticile arata ca pagubele provocate de acestea la nivelul unei localitati cu o populatie de peste 500.000 de locuitori sunt de minim 2.000.000 euro/an). Cercetarile efectuate au demonstrat ca in marile orase ale lumii densitatea sobolanilor a crescut si este cel putin egala cu cea a locuitorilor. Cel putin !!!

    Polueaza, distrug, pot afecta instalatii sau diferite spatii, provocand astfel pierderi importante. Daca sunt infometati, sobolanii nu se dau in laturi sa atace si sa devoreze animalele mici din gospodarie. In afara pagubelor la alimente, rozatoarele sunt in stare sa distruga prin roadere cabluri telefonice sau electrice, conducte de canalizare, etc., ceea ce poate determina grave accidente.

    Un sobolan poate consuma 60-100g alimente pe zi, deci 22-36 kg pe an. Inmultind acest consum cu 1.5-2 milioane exemplare rezulta pierderi impresionante de 33-54 mii tone alimente pe an. Este drept ca aceste cantitati de alimente nu sunt sustrase in intregime numai din alimentatia omului pentru ca sobolanii se hranesc si pe seama resturilor menajere. Tot atat de adevarat este ca atunci cand patrund in camari, pivnite sau depozite, sobolanii strica si fac inutilizabile pentu om mai multe alimente decat consuma.

    Rozatoarele si in special sobolanii sunt deosebit de rezistenti si agili, fiind greu de oprit. Se catara cu abilitate in partile superioare ale cladirilor, sapa galerii subterane, strabat orice instalatie de canalizare, gauresc cu usurinta usi si pereti. Ei au o putere de migrare rar intalnita la alte specii de animale. Rozatoarele reusesc toate acestea, fiind inzestrate cu un deosebit simt de iscusinta datorita puternicului lor instinct de conservare si cu o dentitie avand o rezistenta si conformatie speciala, capabila a asigura roaderea chiar si a materiilor foarte dure;

    Organele de simt sunt bine dezvoltate la rozatoare, la sobolani simtul mirosului fiind foarte dezvoltat. In general, toate rozatoarele au simtul de orientare bine dezvoltat, putand sa-si regaseasca cuibul chiar atunci cand sunt duse la distanta de 2-3 km.

    Rozatoarele sunt lipsite de sistem termoregulator normal, iar modificarea temperaturii mediului le determina variatia temperaturii corpului, deoarece nu-si pot mentine nivelul constant de 30-40 grade C. Compensarea pierderilor de energie, in urma proceselor metabolice intense, se realizeaza prin consumul mare de cereale, alimente, furaje etc., consum ce poate atinge 50-80% din greutatea corporala a rozatorului, spre deosebire de mamiferele mari la care consumul de hrana este de numai 5-10%. Daca temperatura mediului creste in decurs de 2-3 ore pana la 35-36 grade C, temperatura corpului la soarece creste pana la 44-45 grade C si animalul moare pe loc prin soc termic;

    In timpul iernilor gerose, unele specii de rozatoare (sobolani si soareci) se strang in colonii familiale, in cuiburi comune, pe sub stocuri, clai sau depozite de furaje, pentru a-si mentine un climat necesar, prin incalzirea reciproca a corpului;

    Rozatoarele nu pot trai fara apa mai mult de 24-30 de ore. Astfel sobolanii isi ataca puii, iar masculul isi ataca uneori femela. Se stabilesc de obicei in locuri unde au sursa de hrana, de apa si sunt ferite de prezenta si atacul dusmanilor lor naturali;

    Unele specii sunt higrofile, dezvoltandu-se foarte bine in conditii de umiditate excesiva (sobolanul cenusiu), iar altele sunt xerofile dezvoltandu-se foarte bine in locuri foarte uscate (sobolanul negru).

    Este mult mai usor sa previi decat sa combati problemele cu un grad ridicat de infestare, ceea ce inseamna mult mai multe costuri suplimentare.
    Se recomanda blocarea oricarui acces, fie subsol, scara bloc sau alte anexe, cu gratii pentru a stopa tranzitarea, extinderea, si se face in completare cu tratament de deratizare impotriva sobolanilor si de dezinsectie pentru pentru a extermina total invazia daunatorilor.

    • Mihai ,

     Prezenta soarecilor in imobile este o problema majora. In afara de neplacerile pe care le cauzeaza (deterioreaza cabluri electrice, podele, pereti, piese de mobilier), soarecii sunt purtatori de diferite boli.

     Interventia impotriva soarecilor depinde de amploarea problemei.

     – in functie de spatiul vizat, se recomanda utilizarea de capcane, care sunt destul de eficiente pentru prinderea soarecilor.

     – daca soarecii sunt prezenti in numar mare, este nevoie sa se actioneze cu otravuri speciale anti-soareci. Beneficiile asociate utilizarii de otravuri sunt eficienta eradicarii si descurajarea intoarcerii altor soareci.

     Daca aceste solutii nu pun capat prezentei soarecilor, singura masura pe care o puteti lua este sa cereti ajutorul unei companii de deratizare. Pentru a evita deteriorarea proprietatii si riscurile pentru sanatate, noi va stam la dispozitie cu solutii de deratizate foarte bune. Va oferim consultanta si raspunsuri privind masurile de igiena ce trebuie luate la tarife accesibile.

     Lasa un comentariu

     • Date firma

      SC Solution Atac SRL
      CUI: RO30326280
      Registrul Comertului: J40/2842/2013
      Infintata in anul: 2013
      Adresa Sociala: Sos. CHITILEI, Nr. 67, Ap. 2, Sect. 1, c.p. 12383
      Punct de lucru : Strada Mircea Eliade, Nr. 16, Romania, 077145 Pantelimon, Ilfov
     • Contact

      Str. Mircea Eliade, Nr. 16, Pantelimon, Jud. Ilfov
      Telefon : 0735/908.859
                       0769/739.552
      Email: office@solutionatac.ro Anti Insect - Servicii de deratizare, dezinsectie, dezinfectie
     • Certificari

     Acreditari
     Servicii Dezinsectie | Servicii Deratizare | Servicii Dezinfectie | Bucuresti Servicii Dezinsectie | Servicii Deratizare | Servicii Dezinfectie | Bucuresti insecticide, raticide, aparatura, ddd, pompe, pulverizatoare, atomizoare, magazin, capcane insecte, Servicii Dezinsectie | Servicii Deratizare | Servicii Dezinfectie | Bucuresti insecticide, raticide, aparatura, ddd, pompe, pulverizatoare, atomizoare, magazin, capcane insecte, Servicii Dezinsectie | Servicii Deratizare | Servicii Dezinfectie | Bucuresti ballroom nunta bucuresti, saloane bucuresti, restaurante bucuresti, restaurant nunta bucuresti, salon nunta bucuresti, restaurante nunta, meniu nunta, meniu botez, salon nunti bucuresti, restaurant botez, restaurant botez bucuresti, locatii botez bucuresti, locatii nunta bucuresti, restaurant nunti bucuresti ballroom nunta bucuresti, saloane bucuresti, restaurante bucuresti, restaurant nunta bucuresti, salon nunta bucuresti, restaurante nunta, meniu nunta, meniu botez, salon nunti bucuresti, restaurant botez, restaurant botez bucuresti, locatii botez bucuresti, locatii nunta bucuresti, restaurant nunti bucuresti ballroom nunta bucuresti, saloane bucuresti, restaurante bucuresti, restaurant nunta bucuresti, salon nunta bucuresti, restaurante nunta, meniu nunta, meniu botez, salon nunti bucuresti, restaurant botez, restaurant botez bucuresti, locatii botez bucuresti, locatii nunta bucuresti, restaurant nunti bucuresti ballroom nunta bucuresti, saloane bucuresti, restaurante bucuresti, restaurant nunta bucuresti, salon nunta bucuresti, restaurante nunta, meniu nunta, meniu botez, salon nunti bucuresti, restaurant botez, restaurant botez bucuresti, locatii botez bucuresti, locatii nunta bucuresti, restaurant nunti bucuresti ballroom nunta bucuresti, saloane bucuresti, restaurante bucuresti, restaurant nunta bucuresti, salon nunta bucuresti, restaurante nunta, meniu nunta, meniu botez, salon nunti bucuresti, restaurant botez, restaurant botez bucuresti, locatii botez bucuresti, locatii nunta bucuresti, restaurant nunti bucuresti ballroom nunta bucuresti, saloane bucuresti, restaurante bucuresti, restaurant nunta bucuresti, salon nunta bucuresti, restaurante nunta, meniu nunta, meniu botez, salon nunti bucuresti, restaurant botez, restaurant botez bucuresti, locatii botez bucuresti, locatii nunta bucuresti, restaurant nunti bucuresti meniu corporate, meniu petrecere corporate, meniu aniversare onomastica, pub bucuresti, meniu petrecere, petreceri corporate bucuresti, meniu aniversare adulti, meniu masa festiva zi onomastica, meniu zi de nastere restaurant transport caini, transport catei, transport animale, transport animale vii, transport, transport animale de companie, transport pisici, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini elvetia, transport caini franta, transport caini ungaria, transport caini belgia, transport pisici anglia, transport pisici germania transport caini, transport catei, transport animale, transport animale vii, transport, transport animale de companie, transport pisici, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini elvetia, transport caini franta, transport caini ungaria, transport caini belgia, transport pisici anglia, transport pisici germania transport caini, transport catei, transport animale, transport animale vii, transport, transport animale de companie, transport pisici, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini elvetia, transport caini franta, transport caini ungaria, transport caini belgia, transport pisici anglia, transport pisici germania transport caini, transport catei, transport animale, transport animale vii, transport, transport animale de companie, transport pisici, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini elvetia, transport caini franta, transport caini ungaria, transport caini belgia, transport pisici anglia, transport pisici germania transport caini, transport catei, transport animale, transport animale vii, transport, transport animale de companie, transport pisici, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini elvetia, transport caini franta, transport caini ungaria, transport caini belgia, transport pisici anglia, transport pisici germania foraje puturi, foraje puturi apa, foraje puturi irigatii, foraje puturi bucuresti, puturi forate, studii hidrogeologice, studii geo, lucrari de foraj, studii hidrogeologie, foraje ape subterane potabile, foraje de alimentare cu apa, denisipare puturi, întretinere puturi forate, reconditionare puturi forate, puturi, foraje ochelari, ochelari soare, ochelari vedere, lentile de contact, ochelari de vedere, rame ochelari, ochelari de soare dezinsectie bucuresti, deratizare, dezinsectie, dezinfectie, igienizare apartament, firma curatenie bucuresti, servicii DDD, servicii dezinfectie, servicii dezinsectie, servicii deratizare, solution atac, deratizare bucuresti, firma ddd,servicii de dezinsectie, servicii de deratizare, servicii de dezinfectie Stomatologie Buzau, cabinet stomatologic, Cabinet stomatologic Buzau, Cabinet stomatologic Buzau, Dentist Buzau, Fatete dentare, Aparat dentar, Marire buze, Coroana dentara, Coroană dentară ceramică, Tratamente dentare cu laser, Endodontie la Microscop, Tratament dentar la microscop, Stomatologie non-stop, Medic dentist Buzău, Chirurgie orală Buzău, Extracție molar de minte Buzău, Clinica stomatologica Buzău turbane pentru femei, turbane fete, turbane de iarna, turbane dama ieftine, turbane dama, turbane botez, turbane bebelusi, turbane, peruci sintetice, peruci second hand, peruci par scurt, peruci par natural, peruci olx, peruci ieftine, peruci colorate, peruci barbati, peruci, extensii par sintetic, extensii par natural pret, extensii par natural olx, extensii par natural, extensii par ieftine, extensii par han, hanul hangitei, restaurant bucuresti, restaurante bucuresti, mancare restaurant bucuresti, hanuri bucuresti, han bucuresti formatie evenimente, formatie nunta bucuresti, taraf nunta bucuresti, band live, best taraf, formatie nunta, formatie botez, taraf nunta, taraf botez, taraf pentru nunta, solisti nunta, formatie pentru nunta, band nunta, band pentru nunta, formatie evenimente aquafilling, aquafilling romania, aquafilling sani, aquafilling pareri, aquafilling bodyline, aquafilling acid hialuronic, marire sani aquafilling, aquafilling fese ballroom nunta buzau, saloane buzau, restaurante buzau, restaurant nunta buzau, salon nunta buzau, restaurante buzau, meniu nunta, meniu botez, salon nunti buzau, restaurant botez, restaurant botez buzau, locatii botez buzau, locatii nunta buzau, restaurant nunti buzau, cort nunta buzau, meniu nunta all inclusive buzau, meniu botez buzau, botez cort buzau, cort buzau ballroom nunta buzau, saloane buzau, restaurante buzau, restaurant nunta buzau, salon nunta buzau, restaurante buzau, meniu nunta, meniu botez, salon nunti buzau, restaurant botez, restaurant botez buzau, locatii botez buzau, locatii nunta buzau, restaurant nunti buzau, cort nunta buzau, meniu nunta all inclusive buzau, meniu botez buzau, botez cort buzau, cort buzau marire buze bucuresti, marire fund bucuresti, marire fese prin injectare, marire sani prin injectare, marire buze, marire pometi, estompare cearcane, estompare riduri, lifting cu fire, blood therapy, terapia cu microace, tatuaj buze, marie buze cu acid hialuronic, clinica acid hialuronic marire buze bucuresti, marire fund bucuresti, marire fese prin injectare, marire sani prin injectare, marire buze, marire pometi, estompare cearcane, estompare riduri, lifting cu fire, blood therapy, terapia cu microace, tatuaj buze, marie buze cu acid hialuronic, clinica acid hialuronic fiole acid hialuronic, acid hialuronic de vanzare pret, seringi acid hialuronic ieftin, Juvederm Ultra 3 pret, Juvederm Ultra 4 pret, Teosyal Kiss pret, Fiole Juvederm de vanzare, Acid hialuronic Princess pret, Cel mai bun acid hialuronic pret, Acidul hialuronic care tine cel mai mult, Vand fiole de acid hialuronic buze, acid hialuronic, marire buze, acid buze, buze mari, princess volume, juvederm ultra 4, acid hialuronic online, pret acid hialuronic, pret acid, pret marire buze,filorga, princess, juvederm, teosyal haine militare, haine militare dama, haine militare barbati, uniforme militare romanesti, tinuta militara forte speciale, tinuta militara mapn, bocanci militari, echipamente militare