PLosnita de lemn sau de pat !

Totul despre plosnita de lemn reprezinta o problema de care se scapa tot mai greu. Sunt imune la multe din substantele insecticide, ascunse si camuflate in zone greu accesibile.

Insectele in general sau plosnita de pat in momentul de fata, poate infesta casa oricui. Mai ales atunci cand neglijam o problema si nu cautam informatii sa rezolvam invazia lor. Trebuie sa fim atenti la cum tranziteaza sau zona de provenienta. Sa tinem cont de  metamorfoza insectei, modul de hranire, focarul si asa mai departe.

Plosnitele de lemn pot supravietui oriunde si le putem gasi in:

  • garsoniere, apartamente,( se intervine prin dezinsectie pulverizare si nebulizare )
  • spitale, cladiri de birouri, ( se intervine prin dezinsectie pulverizare si nebulizare )
  • cinematografe, ( se intervine prin dezinsectie pulverizare si nebulizare )
  • trenuri, autocare, ( se intervine prin dezinsectie pulverizare si nebulizare )
  • chiar si in magazine de imbracaminte. ( toate hainele se vor spala la o temperatra de peste 60 grade c)

Atentie!

  •  Serviciul de curatenie, dezinsectie si igienizare trebuie efectuat periodic cu o atentie sporita pentru fiecare corp din mobilierul existent in incinta fiecarui apartament sau spatiu locuit. O atentie sporita pentru saltele vechi, parchet, dusumea, mobilier tablouri, prize elcrica, intrerupatoare, zone si imbinari ascunse, etc..
  • In marea majoritate a problemelor constatate, fie ea plosnita sau orice insecta daunatoare, o putem gasi langa o sursa de apa, sau un mediu umed si cald, in obiecte de mobila deterioarate, uzate, invechite, in locuri greu accesibile cum ar fi: Toc usa lemn; Toc usa geam; Mobiier vechi; Mobilier ghiuveta; Obiecte si ornamente perete; Prelungitoare, prize si intrerupatoare; Etc. Toate aceste bunuri ,, vechi ‘’ sau ,,neingrijite’’ de multe ori duc la aparitia unui numar destul de mare insecte taratoare, de plosnite, o plosnita greu de controlat si mai greu de eliminat.
  • Asta nu inseamna ca Plosnitele apar doar in casele murdare!? Este gresit, plosnitele pot aparea oriunde, astfel curatarea, dezinsectia si igienizarea spatiului in care locuiti poate ajuta la un tratament mai bun pentru ca infestarea propuzisa sa nu existe.

Plosnita de lemn

Plosnitele sunt foarte mici, nu au mai mult de 5 mm lungime, au corpul turtit si se pot ascunde aproape oriunde. dar pot fi vazute cu usurinta cu ochiul liber, plosnitele tinere sunt de dimensiunile unei seminte de mac, iar cele mature sunt cam cat samanta unui fruct(Mar).
Se spune ca plosnitele musca doar noaptea. Este gresit, acestea musca oricand, dar sunt mult mai active noaptea, victima nu simte muscatura, iar procesul de hranire poate dura peste 10 minute. Ploşniţele se găsesc în general pe o rază de 3–6 m în jurul paturilor, al canapelelor sau al scaunelor.

Reactia unei muscaturi de Plosnita!

  • – Plosnitele nu raspandesc si nu cauzeaza boli, cu toate acestea, înţepăturile lor produc mâncărimi şi mici umflături care pot crea iritatii si alergii in functie de caz, cu un mare disconfort emoţional. E-adevărat, nu există dovezi că ploşniţele ar răspândi boli infecţioase, spre deosebire de ţânţari şi alte insecte. Victimele pot ajunge să aibă insomnii, sentimente de ruşine şi chiar să simtă aşa-zisele „înţepături-fantomă“ multă vreme după ce dăunătorii au fost îndepărtaţi.
  • Insectele înţeapă cu trompa pielea victimelor în timp ce acestea dorm. Totuşi, in majoritatea cazurilor de infestare, oamenii nu simt niciodată înţepătura, deoarece vietăţile injectează un anestezic care le permite să se hrănească preţ de zece minute fără întrerupere. Deşi se hrănesc o dată pe săptămână, se ştie că ploşniţele pot supravieţui fără mâncare luni în şir.

Cum combat ? Serviciu de preventie, cel mai sigur !

Ele sunt însă mai uşor de combătut dacă prezenţa lor e detectată din timp. Prin urmare:

  •  Pastrati curatenia;\
  • Igienizati si aspirati frecvent spatiul locuit;
  • Invăţaţi să recunoaşteţi semnele prezenţei lor acasă şi când călătoriţi;
  • Verificaţi-vă mobila, plintele şi bagajele;
  • Astupaţi crăpăturile şi îmbinările din locuinţă;
  • Reduceţi locurile în care să se poată ascunde;
  • Astupaţi crăpăturile din pereţi, din tocurile uşilor, precum şi îmbinările dintre suprafeţe. Deşi nu apar din cauza mizeriei, ploşniţele sunt mai uşor de detectat şi de ţinut sub control dacă aspiraţi cu regularitate şi menţineţi curăţenia. Aspiraţi cu regularitate;
  • Verificaţi dacă aveţi ploşniţe şi luaţi măsurile necesare de prevenţie;
  • Nu subestimaţi problema exterminării acestor dăunători;
  • Dacă-i găsiţi în locuinţă, o firmă autorizată de dezinsecţie vă poate ajuta să scăpaţi de ei;
  • Infomati-va.

Combaterea eficientă a ploşniţelor si in general a tuturor insectelor, pretinde eforturi comune din partea tuturor, a ocupanţilor fiecarei incinte, a administraţiei ei şi cel mai important a companiei responsabile cu dezinsecţia“.

Urmând instrucţiunile tehnice şi luând măsurile de precauţie necesare, vă veţi putea feri de ploşniţe, de insecte, de daunatori, preventia jucand un rol foarte important in combaterea daunatorilor.

Ţineţi ploşniţele la distanţă prin servicii de dezinsectie, dezinfectie, prin servicii de curatenie

htdezinsectie plosnite

dezinsectie plosnite

dezinsectie plosnite

dezinsectie plosnite

plosnite

plosnite

 

 

 

 

 

 

servicii dezinsectie    produse servicii dezinsectie

Recommended Posts
Showing 3 comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Importanta serviciilor de dezinfectieplosnita de pat